Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereții, viață și veselie tutror lucrurilor. Ea reprezintă esența ordinii, înălțând sufletul către tot ce este bun, drept și frumos” Platon

Întotdeauna muzica a ocupat un loc important în societate, dar și in viata fiecarui om, deoarece ne poate influența personalitatea, gesturile, dar și modul de gândire. Este demonstrat științific că genul de muzică pe care îl asculți este cel care îți defineste cel mai bine caracterul.

Prin intermediul cursurilor de muzică, elevii își dezvoltă o serie de abilități, precum: puterea de concentrare, sensibilitatea, gândirea abstractă, limbajul, memoria și aptitudinile de comunicare, toate acesta îmbinate cu activități creative și recreative.

Putem spune că muzică se află printre cele mai pozitive aspecte din viața noastră, deoarece aceasta alungă depresia și anxietatea, relaxează musculatura și ne îndeamnă la dans care la rândul lui are efecte pozitive asupra oganismului și psihicului.

LECȚII DE MUZICĂ